Aquest és un encarreg molt curiós, divertit i enriquidor.
Una bona clienta ens va encarregar la decoració de l’arxiu/biblioteca de l’habitatge familiar situat a Encamp, Andorra.
La seva idea era tapar totes les parts dels murs que s’havien hagut de construir amb sistemes actuals (maó ceràmic), i no quedava lligat amb la resta dels murs originals que eren de pedra natural. Ens va demanar realitzar una pintura al fresc, que sembles antiga… que sembles que s’havia trobat en els murs quan es varen fer les obres de remodelació. Genial!
Va deixar també a les nostres mans el disseny de les pintures. Aquesta part es va encarregar a l’artista Anna Ripoll Agulló.
El primer va ser rejuntar la pedra natural dels murs originals. Després es varen posar els morters de base en els murs nous. Es va optar per donar una mica de color al morter. Així, ja no resultava tant net. Es va repartir i calcar del dibuix al mur, deixant-lo inacabat en els laterals per així donar més credibilitat . Es va pintar el dibuix amb la tècnica al fresc. És a dir, treballant cadascuna de les parts amb la pasta de base fresca (capella Sixtina) aconseguint així que el mateix morter sigui l’aglutinant per al color. Aquesta és una tècnica duradora per segles (Pompeia).
Quan ja estava acabada la pintura, el que vàrem fer per envellir-la va ser reproduir el que li hagués passat en condicions normals, és a dir, la vàrem tapar amb una capa de morter i deixar durant 48 hores. Després vàrem procedir a retirar aquesta capa de morter superficial i destapar la pintura.
El resultat va ser perfecte! Vàrem aconseguir l’efecte buscat i la clienta va quedar molt satisfeta; quan té convidats aconsegueix que d’entrada aquest pensin que les pintures ja estaven en els murs de la finca… després els hi explica el procés.